Jeansklänningar

Snygga jeansklänningar finns det gott om. Om du inte redan äger en så är det god tid att hitta en snygg klänning som du tycker om. Jeansklänningar precis som namnet antyder på tillverkade i jeanstyg. Samma sorts tyg som jeansbyxor är tillverkade i, tyget som uppfanns någon gång under 1800-talet och har använts för att tillverka kläder ända sedan dess. Att tillverka klänningar av det slitstarka jeanstyget är dock något som först har börjat göras på senare år. Om man räknar 1960-1970-talet och framåt som senare år. Jeansklänningar finns i en mängd olika modeller och färger, jeanstyget är lätt att använda för klädtillverknings då det är mjukt, följsamt och är lätt att färga i massor av olika färger. Jeansklänningar är ofta färgade i andra färger än den klassiskt blåa jeansfärgen. En vanlig och väldigt snygg färg på jeansklänningar är vit. Jeansklänningar finns också i en mängd olika modeller, modeller som vanligtvis är tillverkade i andra tyger, till exempel så är halterneckklänningar tillverkade i jeans väldigt snygga.

Jeanstyg i jeansklänningar

Blå jeansklänning

Jeansklänning i klassisk blå färg

Jeans som tyg har använts väldigt länge inom klädbranschen. Först och främst har det använts som material i ”brukskläder” alltså kläder som har använts som arbetskläder. Jeanstyget har perfekta egenskaper för den här typen av kläder, det är slitstarkt, hyfsat töjbar och samtidigt mjukt och smidigt. Alltså helt perfekt att använda till kläder som kommer att få utså mycket slitage under sin livstid. Att jeanstyget skulle börja användas till vanliga vardagskläder var nog svårt att tro för många då tyget först började användas. Idag är tyget det absolut vanligaste i våra kläder, mycket beroende på att jeans är det vanligaste plagget vid äger – jeansbyxor. Men tygets popularitet byggs också på med jeansklänningar, jeanskjolar, jeansjackor mm.

Jeansklänningar finns i många olika modeller och färger, det finns de klänningar som är väldigt korta och minimalistiska, samtidigt som det finns de jeansklänningar som är väldigt stora och sträcker sig hela vägen från axlarna ner till anklarna.